кадър България оглави класациите за смъртност. Това заяви д-р Антони Рангачев, преподавател по

...
кадър България оглави класациите за смъртност. Това заяви д-р Антони Рангачев, преподавател по
Коментари Харесай

Д-р Антони Рангачев: България оглави класациите за смъртност

кадър 

България оглави класациите за смъртност. Това заяви д-р Антони Рангачев, учител по математика и информатика в Университета в Чикаго, в студиото на " България заран " по 

Д-р Рангачев е безапелационен, че огромна част от математическите модели позволяват известно отклоняване: 

" Ние можем да дадем долна и горна граница на проекциите, изчисляването R - на какъв брой индивида приблизително предава един вирусоносител вируса. Има редица проблеми и един от тези проблеми е тестването ", допълни той.

Според математика, в случай че няма задоволително тестване, става мъчно да се даде точна оценка за протичащото се.

" България оглави класациите за смъртност. The Economist разгласява една класация, в която ние сме в челното място по смъртност, но тези данни не дават ясна визия за смъртност по области. Аз чаках най-гъсто обитаемоте места да са най-засегнати - там има най-вече контакти, само че от 28 области София е на 17-о място, а най-засегнати са области като Смолян, Разград, Благоевград, Пазарджик, Силистра ", уточни доктор Рангачев.

Той обърна внимание на изчисляването на смъртността по региони: 

" Надвишението за страната е 20% от март до декември за естественото. Ако 2% е междинното отклоняване, има области, които наближават 30%, и тук към този момент би трябвало да търсим аргументите. "

Според математика в страната е имало дифузно разпространяване в огромни мащаби и основна роля са изиграли медицинските грижи. " В София са най-хубавите в страната, а в Смолян - има една единствена многопрофилна болница, която може да обезпечава лекуване ", уточни доктор Рангелов.

Той добави, че превозът в провинцията лишава повече време, което се рефлектира в качеството на медицинските грижи и надлежно в смъртността.

" Спадът на броя на случаите в есента се случи преди локдауна. Хората започнаха да се плашат от смъртността, започнаха да се плашат ", коментира още той.

Според Рангачев третата вълна се дължи на мощно заразния английски вариант. 

" Всеки от нас е чувал за хора прекарали ковид. Това са не повече от 2 млн. души. Има още доста хора, които ще дават гориво на тази злокобна статистика`, категоричен е специалистът.

Рангачев дефинира растежа в новите случаите на инфектирани като злокобен.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР